Voždovac: Novi izbori

U opštini Voždovac ponovo će biti održani izbori, jer stranke koje su osvojile odborničke mandate ni danas nisu uspele da se dogovore o formiranju vlasti.

Izvor: B92

Petak, 14.08.2009.

08:16

Default images

Predsedavajući konstitutivnom sednicom Skupštine opštine Voždovac Savo Škundrić oko 14 sati obavestio je odbornike da nema kvoruma, a samim tim ni uslova da se formira vlast. "Uslovi se nisu stekli, odustajemo i od pauze i idemo na nove izbore”, rekao je Škundrić.

Na sednici se nisu pojavili odbornici DSS-a, Srpske napredne stranke, dok se jedan broj odbornika iz DS-a nije evidentirao, čime je ta stranka i definitivno onemogućila kvorum.

"Gde su sada odbornici te njihove stranke. Zašto se nisu pojavili svi. Odbornici SRS-a su došli, dali kvorum. Gde su oni? Pet dana zamajavaju i vas, i odbornike, i građane Viždovca", kaže predstavnik radikala Bojan Mladenović.

Iako žale što nije došlo do dogovora u zakonskom roku, naprednjaci očekuju će imati još ubedljiviju prednost u odnosu na demokrate posle novih izbora.

"Smatram da ovo nije dobro za građane Voždovca, ali moramo na nove izbore i ja sad kažem da će SNS još ubedljivije na njima pobediti sve druge stranke", očekuje Nebojša Stefanović iz SNS-a.

Šef beogradkog odbora DSS-a Andreja Mladenović podsetio je da je kolacija DSS-NS-NP posle ponude DS-a tražila da gradonačelnik Beograda Dragan Đilas saopšti podatke o imovini kojom raspolaže, ali da on to nije učinio.

Na pitanje B92 kako stranci Vojislava Koštunice to nije smetalo da u druge dve opštine formira vlast sa DS-om, Mladenović daje objašnjenje.

"Mi možemo iz vlasti uvek da izađemo, ali mislim da ćemo i na tim opštinama imati izbore tada. Kada bi se vratio godinu dana unazad ta vlast ne bi bila formirana. Tako nije formirana i nije nikakav problem da se vlast drugačije postavi što se tiče DSS-a”, kaže Mladenović.

U LDP-u se raduju novim izborima.

"Mi smo od početka govorili da za našu partiju nije bila prihvatljiva podrška nijedne partije koja do sada nije činila vlast. Radujemo se novim izborima, jedva čekamo i nadam se da će građani ovog puta prepoznati značaj i izaći u većem broju", očekuje Ratko Bukvić iz LDP-a.

Predsednik opštinskog odbora DS-a Branko Arsenijević kaže da je "više nego očigledno koje su stranke na lokalu trpele pristiske svojih centrala da se ne napravi drugačija koalicija od one u Zemunu”.

"Nažalost predstavnici DSS-a i SNS-a nisu uspeli danas da dođu do reči, tu su bili njihovi predstavnici i više je nego očigledno koje su stranke trpele pritiske od svojih centrala da ne naprave neku drugu koaliciju za razliku od ove u Zemunu", smatra Arsenijević.

Do novih izbora sve poslove obavljaće privremeni organ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: