Brutalan noćni lov na jelene

Zbog sumnje da su odstrelivši devet srndaća i srnu počinili nezapamćen pomor divljači, u Temerinu uhapšeni Nebojša Dž., državljanin BiH, i meštanin Mihalj G.

Izvor: B92

Sreda, 12.08.2009.

09:31

Default images

Oni su uhapšeni dok su u dvorištu Mihaljeve kuće u temerinskoj Maloj ulici drali kože s pobijene divljači, vredne oko sedam miliona dinara, spremajući je za prodaju, pišu "Večernje novosti".

Iako svikli na svakakve scene, pripadnici Žandarmerije, koji su izveli akciju hapšenja banuvši u Mihaljevo dvorište, na trenutak su zastali pred prizorom: na betonu su ležale razbacane krvave kože nekoliko već odranih životinja, dok su dvojica osumnjičenih ubrzano obrađivali ostale. U providnim najlonskim džakovima bilo je spakovano meso životinja, po svemu sudeći, spremno za transport.

U zamrzivaču u Mihaljevoj kući, u najlonskim džakovima bilo je meso još tri srndaća, ubijena dan ranije. Pretpostavlja se da je divljač bila namenjena za nekoliko ekskluzivnih restorana u Beogradu i okolini, koje su uhapšeni snabdevali.

Nebojša i Mihalj su divljač tokom noći nezakonito odstrelili u ataru Temerina, i to puškom "remington", za koju nemaju dozvolu, da bi je potom odneli u Mihaljevu kuću, u nameri da je tu spreme za prodaju. Uz pomenuti "remington" kojim je izvršen pokolj, u kući su pronađeni još jedna lovačka puška i manja količina municije, takođe bez dokumentacije.

Navodno, Nebojša i Mihalj su već duže pod sumnjom da se bave krivolovom, pa je policija odlučila da organizuje praćenje, da bi se trag, u noći između ponedeljka i utorka, najzad završio u kući ovog drugog. Po nalogu istražnog sudije u Temerinu, pretresenie su kuća i druge prostorije, a pronađeno meso i kože životinja policija je zaplenila i oni će biti predati Lovačkom udruženju "Temerin".

O krivolovu je obaveštena i lovna inspekcija, koja će, kako nam je rečeno, preduzeti sve zakonom predviđene mere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: