DSS: Pregovori o Voždovcu uz uslove

DSS razgovore sa DS-om o koaliciji na Voždovcu uslovila objavljivanjem imovine gradonačelnika Dragana Đilasa. Đilas tvrdi da njegova imovina nije tajna.

Izvor: Beta

Petak, 07.08.2009.

15:04

Default images

DSS dodaje da će, kada predsednik DS-a Boris Tadić saopšti kolika je imovina Đilasa i da li se uvećala i koliko od kada je postao gradonačelnik, razmotriti da li će razgovarati o formiranju vlasti u Voždovcu. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas tvrdi da njegova imovina nije tajna.

Povodom navoda da je DSS spreman da razmotri mogućnost razgovora sa DS o formiranju vlasti u Voždovcu pod uslovom da Boris Tadić saopšti kolika je imovina Đilasa, gradonačelnik je rekao da njegova imovina nije sporna i da je javno objavio te podatke.

"Svi podaci o kompaniji čiji sam ja suvlasnik su javni. Ponosan sam na to što je ta kompanija vlasnik desetak kompanija van Srbije, što sav profit koji se napravi bilo gde u svetu završi u Srbiji i na to se plati pošteno porez", rekao je Đilas.

"Ja sam gradonačelnik i ne dajem izjave koje se tiču stranačkih aktvnosti", odgovorio je Đilas na pitanje o tome da li je bliža opcija novih lokalnih izbora na Voždovcu i o navodima da DS ne dozvoljava svojim koalicionim partnerima iz SPS da formiraju vlast na Voždovcu sa političkim strankama koje su opozicija na republičkom nivou.

On je dodao da sa svim predsednicima beogradskih opština sarađuje na isti način, bez obzira na to iz koje su stranke.

Vučić: Najrealniji novi izbori

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da su "na žalost građana Voždovca" novi lokalni izbori u toj opštini najrealnije rešenje.

Prema njegovim rečima, naprednjaci su više puta kontaktirali ljude iz SPS-a sa predlogom da formiraju vlast u Voždovcu poput one u Zemunu, ali su oni to odbili.

"Posle nekoliko dana čekanja iz SPS-a su nam rekli da oni žele da formiraju vlast sa Demokratskom strankom, a na pitanje kako će to uraditi, jer nemaju većinu, rekli su mi da se na tome radi", rekao je Vučić.

On je rekao da SNS neće podržati vlast DS-a u Voždovcu, dodavši da su novi lokalni izbori u toj opštini najrealnije rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: