Poseta Guči preko očekivanja

Prema prvim i nezvaničnim procenama organizatora, u Guči, prvog dana Sabora trubača, boravilo je nekoliko desetina hiljada gostiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.08.2009.

01:44

Default images

Mnogi ne pamte tako veliku posećenost prvog dana Sabora. Brojni gosti su došli još u utorak uveče, tako da se stekao utisak da je sabor počeo tog dana. Veliki broj kamp naselja je popunjen, a povećan je i broj vozila na putnim pravcima ka Guči, naročito iz pravca Čačka.

U Guču su došli Francuzi, Italijani, Nemci, Japanci, kao i brojni gosti iz regiona.

Radoslav Grujović iz Gornjeg Milanovca postavio je na obližnjem brdu kod Guče najveću trubu na svetu dugačku 22 metra, a ona je već postala atrakcija za mnoge posetioce sabora.

Stiže i orkestar Mornarice SAD

Ambasada SAD u Beogradu saopštila je danas da je "ponosni domaćin vojnog duvačkog orkestra iz Napulja koji je deo većeg orkestra američkih Mornaričkih snaga Evrope i Afričkih udruženih snaga, a koji učestvuje na ovogodišnjem Saboru u Guči."

Šest članova ovog orkestra će biti gosti na Saboru trubača u Guči od 6. do 9. avgusta.

Orkestar će svirati na binama i ulicama Guče, a glavni koncert na kome će svirati će se održati 7. avgusta u 22:30.

Orkestar sa nestrpljenjem očekuje početak učešća na Saboru sa željom da nauči i sazna što više o trubačima i srpskoj tradiciji, kaže se u saopštenju ambasade SAD u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: