Voždovac još bez koalicije

Pet dana do isteka zakonskog roka za konstituisanje SO Voždovac, niko od stranaka i koalicija nije uspeo da obezbedi dovoljno odbornika za vladajuću većinu.

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2009.

01:34

Default images

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić optužio je DS da želi da spreči formiranje nove vlasti na Voždovcu, kako se ne bi otkrile, kako je rekao, malverzacije koje su počinili funkcioneri dosadašnje vlasti u toj beogradskoj opštini. DS negira optužbe i navodi da Vučić godinama obmanjuje javnost optužbama za koje nikada nema dokaze.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić se umorio od čekanja na odgovor socijalista. Kako kaže, sada mu je jasno zašto odugovlače i za takvo ponašanje svog koalicionog partnera u Zemunu optužuje Demokratsku stranku.

“Znam kakvi su to interesi. Ja znam koliko su pljačkali u Voždovcu. Samo jednu ulicu pogledajte… Jednu Mijačku. To Bog ne zna ko se nije ugradio u nekakve stanove, zemljište, ko zna šta još. Samo tu ulicu da ‘otvorite’, pola države ima da završi u zatvoru. Zato nema ni razgovora i zato ne smeju da ulaze u koaliciju s nama”, kaže Vučić.

Voždovački odbor Demokratske stranke oglasio se saopštenjem u kome negira Vučićeve optužbe, uz ocenu da on godinama unazad obmanjuje javnost optužujući svakoga za korupciju i kriminal, a da za to nikada nije pružio dokaze".

Demokrate takođe navode da ne vrše pritisak na koalicione partnere iz SPS-PUPS i Jedinstvene Srbije u vezi sa formiranjem vlasti na Voždovcu.

Inače, prethodnu vlast na Voždovcu činili su DS, LDP i koalicija oko SPS-a.

I pored optužbi za malverzacije prethodne vlasti, Vučić je spreman na dogovor sa socijalistima.

Iako je u Zemunu koalicija SPS-PUPS -JS formirala vlast sa naprednjacima, lider socijalista Ivica Dačić na Voždovacu prednost daje DS-u.

I Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma smatra da sastanak treba da zakažu demokrate.

“Ja ne mogu da sazivam sastanak tamo jer SPS, PUPS i JS tamo imaju šest odbornika. Dakle stranke koje imaju tamo više odbornika trebalo bi da pozovu i da se razgovara. DS sada treba da pozove jer mi kao koalicija imamo vlast na republičkom nivou i prirodno je da na lokalu pravimo koaliciju s DS-om”, kaže Marković.

Koaliciji okupljenoj oko Demokratske stranke, da bi preuzela vlast na Voždovcu, potreban je još jedan odbornik.

Taj glas demokrate bi morale da obezbede od SRS-a ili Narodnjačke koalicije. Ukoliko niko do 15. avgusta ne izabere predsednika skupštine, na Voždovcu slede novi izbori.

LDP: Rešenje su novi izbori

Gradski odbor LDP saopštio da su novi izbori u opštini Voždovac jedino rešenje za krizu nastalu usled nemogućnosti da se formira lokalna vlast u toj opštini.

"Novi izbori su uvek bolje rešenje za gradjane nego koalicija stranke Vojislava Koštunice sa strankom koja na rodjendan Zorana Djindjića, preko svog glasila, pravda 12. mart i amnestira ubice prvog demokratskog premijera Srbije", piše u saopštenju.

LDP navodi da "ništa dobro za gradjane Voždovca ne može da proistekne iz dogovora SNS i D S S", zbog čega su, kako smatra ta stranka, bolji novi izbori.

"Očekujemo od Demokratske stranke da, kao što je to učinila pre godinu dana u Beogradu, i ovog puta uradi sve kako još jedna opština u glavnom gradu ne bi postala uporište propale politike Koštunice, Šešelja (lider radikala, Vojislav) i Nikolića (lider naprednjaka, Tomislav)", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: