O Voždovcu još nema dogovora

Do isteka zakonskog roka za konstituisanje SO Voždovac ostalo je još šest dana, a još niko nije uspeo da obezbedi dovoljno odbornika za vladajuću većinu.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2009.

18:59

Default images

Tako, nema ni dogovora o tome ko bi mogao da čini novu vlast. Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić optužio je Demokratsku stranku da želi da spreči formiranje nove vlasti na Voždovcu kako se ne bi otkrile, kako je rekao, malverzacije koje su počinili funkcioneri dosadašnje vlasti u toj beogradskoj opštini.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić umorio se od čekanja na odgovor socijalista.

Kako kaže, sada mu je jasno zasto odugovlače, i za takvo ponašanje svog inače koalicionog partnera u Zemunu - optužio Demokratsku stranku.

“Znam kavi su, poznajem te ljude, znam kako to ide. Ja znam koliko su harali i pljačkali, to je boze sačuvaj, samo jednu ulicu, tu Mijačku, bog otac ne zna ko se sve tamo nije ‘ugradio’ za neke stanove i zemljište”, tvrdi Vučić.

“Samo tu bi mogli da pohapse pola države. I zato nema ni razgovora, i zato ne smeju da ulaze u koaliciju sa nama. Ako bude drugačije, ja ću priznati da sam pogrešio”, kaže on.

Prethodnu vlast na Voždovcu, činili su DS, LDP i koalicija okupljena oko SPS-a .

I pored optužbi za malverzacije prethodne vlasti na Voždovcu, Vučić kaže da je spreman na dogovor sa SPS-om. Iako je u Zemunu koalicija SPS-PUPS-JS formirala vlast sa naprednjacima, lider socijalista Ivica Dačić je na Voždovacu prednost dao Demokratskoj stranci.

“Kao što znate, koalicija sa Demokratskom strankom je prioritet socijalista i na lokalnom nivou, ali je, tamo gde to nije moguće, izlaz u razgovorima sa drugim strankama koje su obezbedile odbornike, kako bi se izbeglo ponavljanje izbora”, objasnio je Dačić.

I Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma smatra da sastanak treba da zakaže Demokratska stranka.

“Mi čekamo, nijedan sastanak do sada nije održan. To treba da uradi stranka sa najviše mandata, tako da mi nemamo tu nikakve odgovornosti”, kaže on.

Koaliciji okupljenoj oko Demokratske stranke, da bi preuzela vlast na Voždovcu potreban je još jedan odbornik.

Taj glas demokrate bi morale da obezbede iz redova SRS-a ili narodnjačke koalicije.

Ukoliko niko do 15. avgusta ne izabere predsednika skupštine, na Voždovcu slede novi izbori.

DS: Vučić obmanjuje javnost

Opštinski odbor Demokratske stranke Voždovac saopštio je da nije iznenađen izjavama Aleksandra Vučića, imajući u vidu da njegovu političku karijeru obeležavaju uglavnom optužbe na račun političkih protivnika.

“On godinama unazad obmanjuje javnost optužujući svakoga za korupciju i kriminal, a da za to nikada nije pružio dokaze”, navodi voždovački DS.

Demokratska stranka zaključuje da ne vrši pritisak ni na koga, naročito ne na svoje koalicione partnere iz SPS-PUPS-JS i da će oni sami odlučiti da li će na Voždovcu ući u koaliciju sa strankom Aleksandra Vučića, koji je optužujući bivšu vlast u opštini, optužio i SPS-PUPS-JS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: