Mladenović: DS vrši pritisak

Demokratska stranka "vrši veliki pritisak" na sve stranke da u opštini Voždovac ne formiraju koaliciju sa SNS i koalicijom oko DSS, tvrdi Andreja Mladenović.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 03.08.2009.

13:42

Default images

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović rekao je da je Srpska napredna stranka preuzela na sebe da o formiranju vlasti u opštini Vožovac pregovara sa strankama oko Socijalističke partije Srbije (SPS), ali da prema saznanjima DSS, još nema odgovora od socijalista.

"Naša koalicija, u kojoj su Nova Srbija i Narodna partija, postigla je načelan dogovor sa SNS-om o formiranju vlasti u Zemunu, gde je vlast i formirana, i na Voždovcu. SNS je po tom našem, ranijem dogovoru, uzela na sebe da pokuša da se sa koalicijom oko SPS-a dogovori i na Voždovcu", rekao je Mladenović.

On je naveo da DS "vrši veliki pritisak" na odbornike i na sve stranke, a posebno na one koje su sa njom u koaliciji na gradskom i republičkom nivou da ne ulaze u koaliciju sa SNS-om i koalicijom oko DSS-a.

"Sigurno je da za Voždovac čekamo do 10. avgusta za kada je zakazana konstitutivna sednica, a 14. avgusta je, mislim, rok za konstituisanje skupštine. Videćemo da li će doći do toga. DSS i koalicija koja je oko nas pristupiće na konstruktivan način tome i nadam se da ćemo imati formiranu vlast i u Voždovcu, kao i u opštini Zemun", rekao je Mladenović.

Dačić: Saradnja sa DS-om je prioritet

Koalicija sa DS je prioritet za SPS i na lokalnom nivou, ali gde to nije moguće, razgovaramo i sa drugim strankama, kaže lider SPS Ivica Dačić.

"Smatramo da bi bilo neodgovorno prema građanima da se lokalni izbori ponavljaju. Stav SPS je da zajedno sa PUPS i Jedinstvenom Srbijom, posle dobrih rezultata na lokalnim izborima, razgovaramo sa svim strankama koje su dobile odbornike u opštinskim skupštinama", rekao je Dačić.

On je podsetio da je to bio princip prilikom razgovora o formiranju vlasti u opštini Zemun, a biće primenjen i u slučaju Voždovca, gde je rok za konstituisanje vlasti 14. avgust.

"Ne znam zašto su te dve opštine dobile toliko veliku važnost, jer je SPS, zajedno sa PUPS i JS, na vlasti u više od 110 opština u Srbiji, i to u veoma raznolikim koalicijama", naglasio je Dačić.

On je ukazao na činjenicu da su i druge stranke formirale "raznolike" koalicije u lokalnim samoupravama i naveo primer da je i D S S, kao i SNS, u nekim opštinama u koaliciji sa DS.

Dačić smatra da pitanje koalicija treba "prebaciti na normalan teren" i da bi razgovori o formiranju lokalnih vlasti, pa i u opštini Voždovac, trebalo da se vode na nivoima opštinskih i gradskih odbora stranaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: