G17 plus: Samo Dačić ugrožava Vladu

G17 plus demantovao je da preti izlaskom iz Vlade Srbije i optužio lidera SPS-a Ivicu Dačića da "nekorektnim i licemernim ponašanjem" ugrožava Vladu.

Izvor: Beta

Subota, 01.08.2009.

00:39

Default images

"Ovu Vladu može da sruši samo lider SPS Ivica Dačić svojim nekorektnim i licemernim ponašanjem. Minirajući usvajanje jednog vladinog predloga zakona i odlažući donošenje ostalih, podjednako važnih zakona, Dačić je izazvao potencijalnu krizu u vladajućoj koaliciji", navodi se u saopštenju stranke G17 plus.

Ova stranka je naglasila da "ovo nisu devedesete godine i da ne može jedno da se govori a drugo radi, jer takva vrsta demagogije više ne prolazi".

"Dačić ne može da nas obmanjuje ni kao što je to radio Srpskoj radikalnoj stranci i Demokratskoj stranci Srbije tokom prošlogodišnjih pregovora o formiranju vlade i gradske uprave u Beogradu", dodaje G17 plus.

"Videćemo 31. avgusta ko je ko i da li će Srbija dobiti zakon koji će uvesti red, ne u medije, već pre svega u srpsku politiku. Usvajanje izmena i dopuna zakona o javnom informisanju treba da predstavlja poslednju i najvažniju tačku u procesu pune demokratizacije društva", navedeno je u saopštenju.

Potpredsednik SPS-a Žarko Obradović tvrdi,da izmene i dopune Zakona o informisanju ne mogu ugroziti Vladu Srbije i strateško i dugoročno partnerstvo Socijalističke partije Srbije s Demokratskom strankom.

On je u intervjuu za novosadski "Dnevnik" rekao da Vlada Srbije ne može pasti na jednom pitanju i zakonu, pa bio to i Zakon o informisanju, što je pokazalo i iskustvo prethodnih vlada.

Današnje "Večernje novosti" objavile su da će ministri iz G17 plus napustiti Vladu i davati samo manjinsku podršku u parlamentu ako 31. avgusta ne bude usvojen predloženi Zakon o informisanju.

Prema navodima "Novosti", vrh Socijalističke partije Srbije, koji se protivi izmenama zakona, neće ući u otvoreni rat sa strankom G17 plus, ali ni u drugom pokušaju neće glasati za predlog koji je izazvao mnogo kontroverzi u stručnoj javnosti zbog visine predviđenih kazni za medije.

List podseća da je Liberalnodemokratska partija spremna da pomogne vladajućoj koaliciji u izglasavanju zakona, ali samo ako se pripremi i čitav paket zakona iz oblasti medija za jesenje zasedanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: