Reakcija Mališeva na napise o smeni

Predsednik UO NIS-a Dmitrij Mališev je ocenio da iza napisa o njegovom odlasku sa te funkcije stoje oni koje su protiv naftno-gasnog sporazuma Srbije i Rusije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.07.2009.

13:53

Default images

"U tekstu ‘Balkan magazina’ prisutni su interesi i umešanost onih snaga koje su protiv naftno-gasnog sporazuma između Srbije i Ruske Federacije i protiv ugovora o kupoprodaji NIS-a, koji je uspešno realizovao Dmitrij Mališev", saopštio je njegov kabinet.

Prema pisanju "Balkan magazina", na sednici Upravnog odbora NIS-a u petak Mališev će, zvanično, podneti ostavku, a njegov odlazak uzrokovan je nezadovoljstvom "Gasproma" njegovim radom.

Izvori "Balkan magazina" u "Gaspromu" tvrde da je Mališev zapravo smenjen, ali da će njegov odlazak biti obavljen kroz ostavku.

Mališev je, tvrde isti izvori, loše vodio procenu poslovanja i samog stanja u NIS-u, tako da su Rusi bili više nego iznenađeni zatečenom situacijom kada su, početkom februara preuzeli rukovođenje kompanijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: