DSS: Opozicija složno protiv zakona

DSS je pozvao opozicione partije da prisustvom svih svojih poslanika u sali na dan glasanja spreče usvajanje izmena Zakona o javnom informisanju.

Izvor: FoNet

Ponedeljak, 27.07.2009.

15:18

Default images

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić izjavio je na konferenciji za novinare da država i narod ne smeju dozvoliti da zakon bude usvojen, jer bi time došlo do katastrofalnih posledica po demokratiju i medijski prostor u Srbiji.

Uz ocenu da je predloženi zakon nedemokratski i "suštinski antievropski", Aligrudić je rekao da bi njegovim usvajanjem medijski prostor bio "očišćen gvozdenom metlom", a posledica bi bila zatvaranje većine glasila, pa je "sveta obaveza poslanika da ga ne izglasaju".

Predlog tog zakona je posledica "sujetnog i iskompleksiranog političara iz G17 plus, koji ucenjuje Demokratsku stranku i ona pod pritiskom popušta", izjavio je Aligrudić.

On očekuje da će poslanici vladajuće koalicije iz stranaka okupljenih oko SPS-a ostati pri stavu da neće glasati za predloženi zakon i da će prisustvom u sali i ubačenim poslaničkim karticama pokazati da su iskreni u nameri da ne glasaju.

"Ne glasati znači obavezu da se učini sve da zakon ne prođe", rekao je Aligrudić i poručio opoziciji da, ako ne iskoristi šansu da "obori" sporni zakon, sva krivica ide na nju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: