U Rumuniji 18 novoobolelih od gripa

U Rumuniji je potvrđeno novih 18 slučajeva novog gripa, a od ukupno 95 obolelih do sada, većina je izlečena, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Izvor: B92

Nedelja, 26.07.2009.

01:04

Default images

Među najnovijim zaraženim nalaze se 17 studenata i jedan profesor koji su učestvovali na letnjem Međunarodnom univetzitetu u transilvanskom gradu Brašov. Radi se o pet rumunskih studenata, dok su ostali iz Turske, Austrije, Španije, Portugalije, Grčke, Belgije, Hrvatske i Rusije.

Svi oni su primljeni u bolnicu za infektivne bolesti u Brašovu, gde su podvrgnuti terapiji antiviralnim lekovima, dok se prati stanje ostalih učesnika letnjeg univerziteta.

Novi grip je juče potvrđen i kod osam od ukupno četrdeset učenika, koji su se upravo vratili iz Velike Britanije, gde su bili na logorovanju. Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je njihovo stanje dobro.

U Rumuniji se prvi slučaj novog gripa pojavio 23. maja, kod Rumunke koja je iz Njujorka doputovala u posetu roditeljima u Bukureštu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: