Preregistracija autobusa i kamiona

Od danas do 8. avgusta traje preregistracija autobusa i kamiona, po istim uslovima pod kojima su je izvršili vlasnici automobila sa stranim tablicama.

Izvor: B92

Subota, 25.07.2009.

16:04

Default images

Za razliku od velikog broja automobila sa stranim tablicama koji su se vozili na putevima Srbije, procenjuje se da kamiona i autobusa sa stranim tablicama nema više od hiljadu.

Posle građana, na red su došle i firme. Od danas pa u narednih 15 dana, preduzeća koja imaju autobuse i kamione koji ne ispunjavaju strandard euro tri motora, a kupljeni su u inostranstvu do prvog januara 2008. godine, ukoliko žele da ih voze, moći će da ih uvezu i preregistruju.

“Ova uredba je trebalo da pomiri vezu između preduzeća i fizičkog lica iz tog preduzeća: Bitno je da se u dokumentaciji vidi da su to povezana lica, odnosno da je neko bio vlasnik firme u inostranstvu i da praktično vozila čiji je bio vlasnik sada uvozi da bi nastavio da radi delatnost u Srbiji”, kaže Ana Blagojević iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Država nema tačan podatak koliko takvih vozila ima.

Samo saobraćajno preduzeće Eurolink ima 15 autobusa sa crnogorskim tablicama. Vlasnik te firme Dušan Miletić kaže da će preregistracija rešiti veliki problem.

Uslovi su isti kao i kod preregistracije automobila sa stranim tablicama, a to znači porez na dodatu vrednost od 18 odsto i carina od deset odsto za vozila iz EU i 12,5 odsto za vozila iz drugih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: