Sa stranim tablicama do petka

Stanovnici Srbije od 25. jula ne smeju u Srbiji da voze vozila sa stranim registarskim tablicama, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor: Beta

Sreda, 22.07.2009.

17:29

Default images

Onima koji budu prekršili taj propis biće oduzete registarske tablice i protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak, a za taj prekršaj popisana je novčana kazna od 15.000 do 30.000 dinara ili kazna zatvora do 30 dana, navodi se u saopštenju.

Vozila sa stranim tablicama se od 25. jula ne smeju naći u saobraćaju u Srbiji ni ukoliko su vlasnici započeli proceduru carinjenja, ali ona još nije završena i vozilo nije registrovano u Srbiji.

Prijem dokumentacije za preregistraciju vozila sa stranim i ekonomskim tablicama završen je 21. jula u Upravi carina Srbije.

Primena uredbe o obaveznoj preregistraciji automobila sa stranim i ekonomskim tablicama počela je 21. aprila, a građani Srbije imali su rok od tri meseca da preregistruju vozila uz plaćanje poreza na dodatu vrednost od 18 odsto i carine od 10 odsto za vozila iz Evropske unije i 12,5 odsto za vozila iz drugih zemalja.

Ministarstvo finansija Srbije procenilo je da u Srbiji ima oko 40.000 vozila sa crnogorskim tablicama i oko 1.500 vozila sa ekonomskim tablicama koje koriste predstavništva stranih firmi u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: