EU apeluje na smirivanje u Kini

Evropska unija pozvala na uzdržanost svih strana kako bi se našlo mirno rešenje sukoba u zapadnoj Kini, gde je u nemirima poginulo više od 150 osoba.

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2009.

00:10

Default images

U sukobima u kineskoj provinciji Sinđijang poginulo je više od 150 ljudi. EU je izrazila "žaljenje zbog gubitka života i saučešće porodicama žrtava". U saopštenju švedskog predsedništva EU traži se da budu poštovana prava uhapšenih.

U dvomilionskom glavnom gradu u toj provinciji Urumćiju je uveden policijski čas od 21.00 do 8 sati sledećeg dana, javila je Sinhua.

Do sada su registrovana 154 poginula i više stotina ranjenih u rušilačkim demonstracijama koje su izazvali Ujguri, da bi im se dan kasnije osvetili Kinezi Han nacionalnosti koji čine 92 odsto stanovništva u celoj državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: