Poplave širom Evrope

Jaka kiša i dalje izaziva poplave širom Evrope, a u Austriji, Češkoj i Poljskoj u nevremenu je bilo i ljudskih žrtava.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 28.06.2009.

00:41

Default images

Osim Austrije i Češke u kojima poplave traju već danima, vodene bujice prekrile su i delove Poljske i Mađarske. Obilne padavine pogodile su i danas jug Češke i prouzrokovale još veće poplave u kojima je ove nedelje život izgubilo ukupno 13 osoba, saopštile su spasilačke ekipe i češki mediji.

Zbog poplava na jugu zemlje, koje su za samo nekoliko minuta prouzrokovale izlivanje reka, evakuisano je više štotina ljudi, pojedine kuće su srušene, putevi razoreni, neka mesta su odsečena jer je velika količina vode prekrila puteve, dok je u pojedinim oblastima prekinuto snabdevanje električnom energijom, prenosi Rojters.

Prema prvim procenama, kako izveštavaju češki mediji, dosadašnja šteta od poplava iznosi više desetina miliona dolara.

U Poljskoj je jedna osoba izgubila život, a 600 ljudi je evakuisano iz sela na jugoistoku zemlje.

U Austriji se jedan 18-ogodišnjem mladiću utopio u opštini Amšteten. On je posle jakog nevremena želeo da pomogne u uklanjanju srušenih stabala, ali se okliznuo i pao u nabujalu reku, koja ga je odvukla.

U opštini Ašbah odron, izazvan velikim padavinama, zatvorio je glavnu saobraćajnicu, a na jednoj farmi uginilo je 30.000 pilića.

Šteta koju je poplava napravila u Austriji još se ne može ni proceniti, pre svega jer se ne zna kakve će narednih dana biti vremenske prilike.

Poplave su izazvale teško stanje u pokrajini Burgenland, u kojoj su neka mesta gotovo potpuno poplavljena..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: