Poplave u okolini Jagodine

Kiša, koja je padala celu noć na području Jagodine, i bujice sa Juhora i Crnog vrha, izazvale su poplave u prigradskom selu Trnava.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.06.2009.

14:43

Default images

Reka Belica je na desnoj obali poplavila nekoliko hektara zemljišta pod žitaricama i povrćem i dvorišta kuća, izjavio je predsednik Gradske skupštine Ratko Stevanović. Nabujala rečica koja protiče kroz Jagodinu poplavila je pešački most kod Navipovih podruma, a voda, noseći sve pred sobom, most je bukvalno prekrila plastičnim bocama i drugim otpadom.

Dežurni u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu Policijske uprave u Jagodini kažu da imaju "pune ruke posla" jer je voda poplavila brojne podrume u gradu i neke gradske instalacije.

Inženjer poljoprivrede u Poljoprivrednoj stanici u Jagodini Ljiljana Jeremić izjavila je Tanjugu da je u poslednja četiri dana na području Jagodine palo 101,8 litara kiše, a sinoć 50 litara po kvadratnom metru.

Kada je reč o drugim rekama na području Pomoravskog okruga, Velika Morava je u blagom porastu, ali bezopasna, Resava u koritu, Ravanica bez porasta, Crnica u blagom porast, Keržinska reka u porastu, kao i Osionica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: