Češka: 10 stradalih u poplavama

U poplavama u istočnom delu Češke poginulo je 10 osoba, dok su Slovačka i Mađarska proglasile drugi stepen uzbune od poplava.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.06.2009.

12:23

Default images

Gradić Novi Jičin, na granici Češke sa Poljskom i Slovačkom, udaljen 260 km istočno od Praga, najviše je pogođen poplavama izazvanim obilnim kišama. Prema ranije objavljenim podacima u toj oblasti je poginulo šest ljudi. Još četvoro je preminulo zato što zdravstveni radnici nisu mogli da stignu do njih, javio je danas Rojters.

Spasilačke ekipe su evakuisale više stotina ljudi iz kuća oštećenih poplavom ili kojima je pretilo da budu potopljene. Trenutno ne preti direktna opasnost od novog talasa poplava, ali meteorolozi su najavili nove padavine za vikend.

Slovačka je proglasila drugi nivo uzbune od poplava u zapadnom delu zemlje, a Mađarska je objavila takođe drugi nivo uzbune u oblastima uz gornji tok Dunava i najviši nivo uzbune u oblastima uz donji tok reke Raba.

Poljska je uvela uzbunu od poplava u delovima na jugu zemlje.

Situacija je napeta i u Austriji, gde su obilne kiše prethodnih dana izazvale velike poplave u severnim, centralnim i istočnim delovima zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: