Marković: Neprihvatljivi principi

Beograd -- Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma poručio je da za koaliciju SPS-PUPS-JS nisu prihvatljivi principi koje su usaglasili lideri DSS-a i SNS-a.

Izvor: FoNet, Večernje novosti
Podeli

“Za SPS-PUPS-JS je, pre svega, neprihvatljivo raspisivanje izbora, referendum za ulazak u NATO, a i kakve veze ima Kosovo sa komunalnim problemima u Zemunu?“, rekao je Marković za “Večernje novosti“.

“Principi na kojima možemo da pravimo vlast sa svim strankama koje su prešle cenzus su: asfaltiranje ulica, izgradnja toaleta u Batajnici, smanjenje cena komunalnih usluga i plata opštinskih funkcionera u Zemunu i na Voždovcu, a ne globalni problemi“, kazao je Marković.

Istovremeno, koalicioni partneri socijalista ne veruju da će se SPS-PUPS-JS uopšte dogovoriti sa naprednjacima i narodnjacima o formiranju vlasti u beogradskim opštinama Zemun i Voždovac.

“Ali i ako se to slučajno desi - ubeđeni su da to neće uticati na jedinstvo koalicije“, naveo je Marković.

Lideri DSS-a i SNS-a Vojislav Koštunica i Tomislav Nikolić dogovorili su se o pet principa za okupljanje opozicije - vanredni izbori i referendum o NATO-u, borba za Kosovo, donošenje Statuta Vojvodine u skladu sa Ustavom i saradnja na lokalnom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.