Jeremić: Nema novih uslova za EU

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je da nema novih uslova za ulazak Srbije u EU i da najviše od same Srbije zavisi kada će se to dogoditi.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.06.2009.

19:02

Default images

"Novih uslovljavanja nema, Srbija mora, kao i svi drugi kandidati, da ispuni samo `Kopenhagenske kriterijume`. Podrška spolja je dobrodošla, kao i to da nemamo protivnika na tom putu, ali je najbitnije da mi sami želimo da uđemo u Evropu i da učinimo ono što se od nas traži“, rekao je Jeremić.

Prema oceni Jeremića, diplomatija Srbije je u poslednje dve nedelje postigla velike uspehe u ostvarivanju sva tri spoljnopolitička prioriteta zemlje.

"Najnoviji dođagaji u Njujorku, Briselu i Novom Sadu pokazali su da je Srbija bila uspešna na putu ka evropskim integracijama kroz najavu vizne liberalizacije, po pitanju očuvanja Kosova i Metohije isključivo diplomatskim sredstvima i u širenju regionalne saradnje“, rekao je šef diplomatije Srbije za RTV Vojvodina.

"Bilo je mnogo onih koji su kritikovali spoljnu politiku Srbije, smatrajući da su njeni ciljevi nespojivi, odnosno nekonzistentni. Sada smo pokazali da je to moguće i ja sam uveren da ćemo na kraju tog ne znam koliko dugog puta biti uspešni“, zaključio je Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: