G17 plus: Reforma ili nova stranka?

Beograd -- G17 plus uveliko radi na programskim i organizacionim promenama koje će podrazumevati čvršću saradnju sa regionalnim lokalnim strankama, piše "Politika".

Izvor: Politika
Podeli

Ovaj posao započet je ranije i nema veze sa rezultatima lokalnih izbora od prošlog vikenda. I da su rezultati lokalnih izbora bili drugačiji, radilo bi se na programskim i organizacionim promenama, objavljuje ovaj dnevni list.

Još se ne zna koje bi stranke mogle da budu zainteresovane za stvaranje novog saveza, ali se za sada spominju Zajedno za Kragujevac Veroljuba Stevanovića, koje je već u koalicionom savezu sa G17 plus u tom gradu, kao i Koalicija za Pirot ,na čijem je čelu Vladan Vasić i Pokret za Krajinu, zaječarskog gradonačelnika Boška Ničića.

Ozbiljniji razgovori sa potencijalnim partnerima bi, kako kažu u Dinkićevoj stranci, mogli da počnu na jesen, objavljuje "Politika".

A kako je za B92 rečeno u stranci G17 plus, Mlađan Dinkić je reformu stranke najavio na nedavno održanoj sednici Glavnog odbora i ona nema nikakve veze sa koalicijom na republičkom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.