Đilas: Važni projekti ostaju

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio da Beograd neće, iako će budžet grada biti manji za trećinu, odustati ni od jednog važnog infrastukturnog projekta.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.06.2009.

18:44

Default images

Đilas je u razgovoru sa delegacijom francuskih privrednika i ambasadorom Francuske Žan-Fransoa Teralom rekao da će u narednom periodu težište ulaganja biti stavljeno na razvoj saobraćajne infrastrukture.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući kreditima Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke, počela je gradnja mosta preko Ade Ciganlije, a sledeće godine će se graditi most preko Dunava, koji će finansirati kineska vlada.

"Da bi se rešili saobraćajni problemi u Beogradu potrebna su još najmanje dva mosta, pa se nadam da će graditelji iz Francuske pokazati interesovanje za te poslove", kazao je on.

Gradonačelik Beograda je dodao da će iz gradskog budžeta biti uloženo u rekonstrukciju gradske železnice, a da će potom uz pomoć međunarodnih banaka biti kupljeno 30 kompozicija, kako bi se taj vid prevoza u potpunosti revitalizovao.

Predstavnik asocijacije francuskih privrednika Medef Šarl Paradi rekao je da saradnja francuskih i srpskih privrednika traje već nekoliko decenija i da je posebno intenzivirana u poslednjih nekoliko godina.

Paradi je istakao da Srbija i Beograd predstavljaju važno mesto na privrednoj mapi Francuske.

Ambasador Francuske Žan-Fransoa Teral zadovoljan dosadašnjim susretima francuskih i srpskih privrednika i istakao da francuski graditelji imaju veliko iskustvo u izgradnji metroa.

"Svaki četvrti metro u svetu koji danas funkcioniše izgradili su francuski graditelji. Nadam se da će Beograd uzeti u obzir tu činjenicu kada bude donosio odluku o gradnji svog metroa", kazao je Teral.

Sastanku u Starom dvoru prisustvovali su i predstavnici Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, sekretarijata za privredu, zdravstvo, saobraćaj, životnu sredinu, komunalne i stambene poslove, koji su sa francuskim privrednicima razgovarali o mogućnostima za ulaganja u Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: