Ponovo sprečena blokada autoputa

Policija je i danas sprečila radnike GIK "1.maj" iz Lapova da, u znak protesta što sedam meseci nisu primili platu, blokiraju autoput Beograd-Niš.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.06.2009.

15:27

Default images

Radnici su, počev od 10.30 sati, dva sata pokušavali da priđu autoputu i da ga blokraju, ali im to nije dozvolila interventna jedinica policije. Danas nije bilo incidenata između radnika i policije, za razliku od jučerašnjeg dana, kada su radnici, takođe pokušali da blokiraju tu saobraćajnicu i kada je lakše povređenih bilo sa obe strane.

Radnici su se potom povukli u Upravnu zgradu preduzeća "1.maj", gde će, kako je Tanjugu izjavio predsednik Štrajkačkog odbora Novica Marković, doneti odluku šta će raditi dalje, s obzirom na to da policija dežura na autoputu.

Prema njegovim rečima, radnici će i sutra pokušati da blokiraju autoput, ali i železničku prugu u Lapovu, koja je na Koridoru 10.

Naglasivši da radnici i ne znaju ko je glavni vlasnik, kao i da odgovor na to pitanje nisu dobili od nadležnih državnih institucija, Marković je podsetio da su radnici dva meseca protestovali u krugu preduzeća zbog neisplaćenih zarada, ali da su odlučili da radikalizuju proteste, jer se niko ne obazire na njihove zahteve.

On je ponovio da su radnici očajni što legitimnim putem ne mogu da ostvare pravo na isplatu zaostalih zarada.

Radnicima preduzeća "1.maj" u pokušaju blokade autoputa danas se nisu pridružile kolege iz preduzeća "Zastava elektro" iz Rače, jer, kako navodi Marković, njihov dolazak autobusima košta. Ponovo će zajedno učestvovati u nekoj od narednih akcija blokade saobraćajnica, najavio je on.

I u preduzeću "Zastava elektro" radnici protestuju što im poslodavac nije mesecima isplatio zarade, koje su ranije bile u iznosu od po 11.000 dinara.

Oni već dve sedmice blokiraju prostorije opštine, tražeći isplatu zarada za tri meseca i uplatu doprinosa za penziono osiguranje za godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: