Sarkozi u Beogradu početkom 2010?

Ambasador Francuske u Srbiji Žan Fransoa Teral najavio je da će predsednik Francuske Nikola Sarkozi posetiti Srbiju, najverovatnije početkom sledeće godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.06.2009.

15:13

Default images

Teral je kazao da je dublji smisao susreta predsednika Srbije i Francuske Borisa Tadića i Nikole Sarkozija prošlog meseca u Parizu, pokretanje svih odnosa između dve zemlje, jer je, kako je rekao, situacija zrela, ističući da Srbija sada ima demokratsku reformsku vladu koja zemlju vodi u evrointegracije.

"Cilj je da se odnosi Srbije i Francuske vrate na raniji nivo, zato se radi na protokolu o strateškoj saradnji na svim nivoima", rekao je Teral, ističući da je "poboljšanje odnosa Srbije i Francuske već u toku".

On je u Privrednoj komori Srbije kazao da se to poboljšanje dešava na konkretnom planu i da su u toku pregovori o protokolu o strateškom partnerstvu Srbije i Francuske.

Teral je ponovio stav Francuske da će ta zemlja učiniti sve da Srbija što pre bude stavljena na belu šenegensku listu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: