Nikolić: Uslovi za saradnju s DS-om

Lider SNS-a Tomislav Nikolić kaže da će SNS prvo ponuditi saradnju narodnjačkoj koaliciji i radikalima, a da će se zatim okrenuti pregovorima sa demokratama.

Izvor: Beta

Četvrtak, 11.06.2009.

01:00

Default images

Nikolić, međutim, navodi da postoji mogućnost da i DS i SNS sami formiraju vlast u Voždovcu i Zemunu. Tomislav Nikolić za "Blic" kaže da je "prirodno da prvo ponudi saradnju strankama koje su opozicija na republičkom nivou, sa kojima bi mogli da imaju većinu u Zemunu, odnosno Demokratskoj stranci Srbije, Novoj Srbiji i Srpskoj radikalnoj stranci”.

On je kazao da nikada nije bilo razgovora o tome da DS i SNS podržavaju manjinsku vlast jedni drugima u Zemunu i Voždovcu.
"To su spekulacije. To nikad nije bila tema razgovora između nas i DS-a. Naša teza je da mi pokušavamo bez njih da napravimo koaliciju u Zemunu, a oni pokušavaju da naprave koaliciju na Voždovcu. Evo, mi imamo većinu u Zemunu ako nas svi podrže, a oni imaju većinu na Voždovcu ako DSS bude išao sa njima", rekao je Nikolić.

Lider SNS-a je kazao da mu je teško da pregovara sa DS-om, pošto, kako je naveo, želi da stvori dva bloka na nivou cele republike.

Prema njegovim rečima, izbori na tri biračka mesta na Voždovcu su poništeni da bi se dobila prednost jednog odborničkog mesta.

"Ako recimo izgubi DSS i NS to jedno mesto, a dobije SPS, DS računa da može da napravi koaliciju na Voždovcu bez SNS-a. Dakle, u obe opštine postoji mogućnost da i jedni i drugi napravimo koaliciju ne razgovarajući između sebe", kazao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, SNS može sa DS-om jedino ako to bude koalicija u kojoj će podeliti odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: