Sprečena blokada autoputa

Policija je intervenisala sprečavajući radnike fabrike “Zastava elektro” i GIK “Prvi maj” da legnu na autoput i blokiraju ga.

Izvor: B92

Sreda, 10.06.2009.

16:05

Default images

Radnici fabrika “Zastava elektro” iz Rače kragujevačke I GIK ”Prvi maj” iz Lapova, posle nekoliko meseci štrajka pokušali su danas da blokadom auto puta od svojih poslodavaca iznude isplatu zaostalih zarada, ali ih je u tome sprečila policija. Posle neuspešnog pokušaja blokade auto puta, štrajkači su blokirali prugu u Lapovu.

Predsednici štrajakčkih odbora obe kompanije najavljuju da će svakodnevno pokušavati blokadu pruge I auto puta do ispunjenja zahteva.

Radnici “Zastava elektro” i GIK "Prvi maj" štrajkuju već mesecima zahtevajući da im se isplate zarade koje su, kažu, pošteno zaradili.

Kako štrajk nije dao rezultate odlučili su da blokiraju autoput Beograd-Niš i na taj način radikalizuju protest.

Međutim, nedaleko od auto puta sačekala ih je interventna policija.

S obzirom da nisu uspeli da izađu na autoput, štrajkači su pribegli alternativnom rešenju - blokirali su prugu u Lapovu.

Sindikalni lideri naglašavaju da je do radikalizacije štrajka došlo jer je u pitanje dovedena životna egzistenacija porodica ovih radnika.

Radnicima u protestu pridružio se i predsednik opštine Lapovo koji kaže da sa njima saoseća i u potpunosti razume probleme radnika.

U međuvremenu vlasnici ova dva preduzeća o zahtevima radnika u štraku pregovaraju sa nadležnima Ministarstva rada i socijalne politike, ali bez predstavnika zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: