Javno glasanje za Đavolju varoš

Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda organizovali su javno glasanje za Đavolju varoš za "Sedam svetskih čuda prirode".

Izvor: B92

Sreda, 10.06.2009.

08:13

Default images

Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda organizovali su danas u glavnom gradu javno glasanje za Đavolju varoš - jedinog i zvaničnog predstavnika Srbije za "Sedam svetskih čuda prirode".

Prolaznici su bili u prilici da na postavljenim punktovima ispred zgrade Kulturnog centra Beograda, od 11 do 14 časova, direktno glasaju putem interneta. Za Đavolju varoš može se glasati putem veb sajta www.đavoljavaros.com

“Znači, ulazi glasanje u poslednju fazu. Otkad je Đavolja varoš kandidat, ona je na prvom mestu, ali dajemo još jednom podršku tom projektu da naš predstavnik Đavolja varoš uđe među sedam svetskih čuda prirode”, kaže Vesna Nađ iz Turističke organizacije Beograda.

“I zašto nam je toliko stalo – jer samim tim je to jedna velika promocija i Srbije, i Đavolje varoši, i samim tim i Beograda, i sveukupne ponude u našoj zemlji”, kaže ona.

Spomenik prirode Đavolja varoš ima veliku šansu da 7. jula uđe u finale, a zatim i postane sedmo svetsko čudo. Tako misle i građani koji su za to glasali na Trgu Republike:

"Dopada mi se, bila sam tamo, zbog toga"

"Zato što je to nešto što predstavlja Srbiju, Đavolja varoš je ono što može da nas predstavi svetu, zato ću ja da dam glas, svoj mali doprinos."

"Zato što sam gledala na tv-u, smatram da jesu jedno svetsko čudo.”

Od kada je ovaj spomenik prirode postao kandidat za Sedam svetskih čuda posetilo ga je oko 60.000 turista, a u protekle tri decenije nije ih bilo više od tri hiljade. Zato je važna promocija.

"Država je već učestvovala u izgradnji puta koji povezuje Kuršumliju sa Đavoljom varoši i ono što je važno je da ćemo u narednom periodu zajedno sa Planinkom koja gazduje ovde, nadalje razvijati infrastrukturu i podizati kapacitete za promociju turizma i za činjenje atraktivnijim ovog mesta", kaže državni sekretar za regionalni razvoj, Dejan Jovanović.

Đavolja varoš je od početka glasanja najbolje plasiran kandidat iz Evrope, a svakoga dana putem interneta za "naše čudo" glasa oko 1500 ljudi.

Ukoliko uđe u finale sa još 20 kandidata iz sveta, naš predstavnik će dobiti besplatnu promociju u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: