Pronađen deo repa palog aviona

London, Beograd -- Ronioci brazilske ratne mornarice pronašli su deo repa “Er Fransovog” aviona i još osam tela nastradalih u avionskoj nesreći koja se dogodila pre nedelju dana.

Izvor: B92, FoNet
Podeli

Ukupan broj pronađenih putnika je tako 24. Pronalazak repa može da pomogne da se nađu crne kutije, što bi otkrilo kako je došlo do tragedije. Od 228 putnika i članova posade sa leta iz Rio de Ženeira za Pariz, brazilski i francuski vojnici pronalaze jedno po jedno telo, poneka i desetinama kilometara od pretpostavljenog mesta nesreće.

Takođe, u Atlantiku je u ponedeljak je pronađen i veliki deo repa “Er Fransovog” aviona. To je najveći i najvažniji deo olupine koji je do sada pronađen jer bi mogao da pomogne u otkrivanju crnih kutija, uređaja koji beleže tehničke detalje leta kao i komunikaciju u pilotskoj kabini.

"Sva tela su sada na brodovima brazilske mornarice, koja je angažovana u potrazi. Oni su zajedno sa francuskim marincima pronašli još tela, i uskoro će ih transportovati do najbliže luke. A rep je pronađen sedamdesetak kilometara od mesta gde je poslednji put zabeležena pozicija letelice", rekao je portparol brazilske vojske Henri Munjoz.

U crnim kutijama postoje uređaji koji 30 dana šalju signal kako bi se olakšalo njihovo pronalaženje.

Smatra se da se taj uređaj nalazi na oko tri hiljade metara ispod površine mora.

Francuske i američke vlasti najavljuju da će se tokom nedelje u potrazi za nastradalima i za delovima aviona pridružiti i podmornice, opremljene visokom tehnologijom, koje su već krenule ka mestu nesreće.

U međuvremenu, stotine članova porodica i prijatelja nastradalih oplakuju svoje najbliže.

Održana je komemoraciju u katedrali Metropolitan u centru Rio de Žaneira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.