Sporazum o readmisiji sa Slovenijom

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Slovenije, Ivica Dačić i Katarina Kresal, potpisali su danas u Ljubljani protokol o readmisiji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.06.2009.

17:02

Default images

Dačić je izjavio da Slovenija i ministarstvo policije te države podržavaju ukidanje viza za građane Srbije, kao i put Srbije ka evropskim integracijama. "Smatramo da će takav stav Slovenije biti značajan u donošenju konačne odluke Evropske komisije o ukidanju viza za građane Srbije do kraja godine", ocenio je Dačić.

Prema njegovim rečima, sa Slovenijom i policijom te države Srbija ima odličnu saradnju, pa je i današnji susret bio povod za potpisivanje protokola o sprovođenju readmisije. Dačić je podsetio da Srbija ima ugovor sa evropskom zajednicom o sprovođenju readmisije, ali da sa državama ponaosob potpisuje protokole o sprovođenju tog procesa.

Ministar policije je ukazao da se taj proces do sada uspešno sprovodi i dodao da je to jedan od preduslova za viznu liberalizaciju Srbije i za naše evropske integracije.

"Želimo da unapredimo našu saradnju i da razgovaramo o projektima koje bi smo zajednički radili u cilju uspešne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i kako da iskoristimo slovenačka iskustva u harmonizaciji propisa, profesionalizaciji policije i ispunjavanju svih kriterijuma za viznu liberalizaciju", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: