G17: Statut može na usvajanje

Novi Sad -- Potpredsednica G17 plus Verica Kalanović kaže da, što se tiče te stranke, Statut Vojvodine i prateći zakon mogu odmah biti upućeni Skupštini na usvajanje.

Izvor: Dnevnik, Tanjug
Podeli

Ona je u intervjuu novosadskom "Dnevniku" negirala pojedine tvrdnje da postoje razlike u viđenju položaja Vojvodine između Pokrajinskog odbora G17 plus i stranačke centrale u Beogradu.

"Kao člana vladine komisije za usaglašavanje stavova između republičkih i pokrajinskih vlasti o ovom pitanju, podržala sam sve predloge AP Vojvodine koji unapređuju zadovoljenje potreba građana pokrajine, a u skladu su sa zakonima", napomenula je ona.

Komentarišući razmimoilaženja u vladajućoj koaliciji o pitanju vojvođanskog statuta, Kalanovićeva je ocenila da "politizacija ovog pitanja ne ide u pravcu brige za one na koje se zakon odnosi, nego ide u pravcu slanja marketinških poruka biračkom telu".

Ističući da su statut i zakon o utvrđivanju nadležnosti pokrajine potpuno kompatibilni s predlogom zakona o regionalnom razvoju, ona je naglasila da građani Vojvodine, kao i oni u ostalim delovima Srbije, "žele da utiču na politiku razvoja i odlučuju o svojoj budućnosti, što se predlogom zakona o regionalnom razvoju to i omogućava".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.