Pronađena tela 17 putnika aviona

Spasilačke ekipe pronašle su juče još 15 tela putnika aviona "Er Fransa" koji se prošle nedelje srušio iznad Atlantika.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.06.2009.

10:29

Default images

Nakon pronalaska tela dvojice neidentifikovanih muškaraca u subotu, do sada je pronađeno ukupno 17 tela nakon što se putnički avion A 330, sa 228 putnika i članova posade, koji je leteo na liniji Rio de Žaneiro - Pariz srušio u blizini brazilske obale.

Predstavnik brazilskih vazduhoplovnih snaga Henri Munjoz rekao je novinarima da je pronađeno na stotine delova aviona i da će oni biti preneti, kao i tela nastradalih, u grad Resife.

Istražitelji razmatraju mogućnost da su senzori za brzinu na letu 447 zakazali, a avio-kompanija "Er Frans" je saopštila da ubrzava proces zamene ovih senzora, sa kojima je bilo problema od 2001. godine, u avionima tipa "erbas" i na dugim letovima.

Dvanaest brazilskih aviona, jedan opremljen radarskom opremom koja može da detektuje materijal u vodi, dva francuska aviona, jedan francuski brod i pet brodova brazilske mornarice pretražuju područje 1.100 kilometara severoistočno od brazilske obale.

Udes francuskog aviona najteža je avionska nesreća u istoriji komercijalnih letova od 12. novembra 2001, kada se avion kompanije "Amerikan erlajnz" na letu ka Dominikanskoj Republici srušio na njujorško predgrađe Kvins, kada je poginulo 260 ljudi u avionu i pet na zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: