Prvi slučaj novog gripa u Mađarskoj

U Mađarskoj i Estoniji potvrđeni su prvi slučajevi novog gripa, saopštili su zvaničnici tih zemalja.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 30.05.2009.

01:13

Default images

Mladić, državljanin Brazila koji živi u Njujorku, došao je u Mađarsku kao turista i razboleo se u severnomađarskom gradu Eger, ali se od tada oporavio, izjavio je ministar zdravlja Tamaš Sekelj mađarskoj novinskoj agenciji MTI.

I u Estoniji je prvi slučaj potvrđen kod muškarca koji se razboleo posle povratka iz SAD. On je smešten u bolnicu, a njegova porodica je na lekarskom posmatranju.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da ima više od 15.500 registrovanih slučajeva zaraženih virusom novog gripa u 99 zemalja, kao i da je većina obolelih iz Meksika.

A u Sjedinjenim Američkim Državama gripom tipa A (H1N1) zaraženo je 8.975 ljudi, od kojih je 15 preminulo, saopštio je američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

"Cilj centra je da spreči širenje zaraze i da dostavlja informacije kako bi se pomoglo stanovništvu i medicinskom osoblju", navodi se u saopštenju.

Tri slučaja potvrđena u Libanu

U Libanu su potvrđena tri slučaja inficiranja virusom novog gripa H1N1, saopštio je danas libanski ministar zdravlja Mohamed Halifeh.

To su prva tri slučaja novog gripa u Libanu. Svi oboleli su došli iz inostranstva - jedan je Libanac a dvoje - žena i dete - su Kanađani, naveo je ministar a preneo Rojters.

Zaraženi Libanac je bio u grupi koja je bila na seminaru u jednom španskom institutu gde je kasnije otkriven slučaj obolevanja od novog gripa.

Grupa je po povratku iz Španije bila stavljena u karantin i odmah je prisustvo virusa otkriveno kod jednog člana grupe. On je u međuvremenu izlečen.

Žena i dete oboleli od novog gripa su došli u posetu Libanu. I oni su na putu ozdravljenja, rekao je ministar Halifeh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: