Jovanović: Bajden i propala šansa

Vlast u Srbiji propustila je šansu da u susretima sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom promoviše novu politiku sa jasnim planovima, kaže Čedomir Jovanović.

Izvor: FoNet, Politika

Subota, 23.05.2009.

15:19

Default images

Predsednik Liberalnodemokratske partije je u intervjuu za "Politiku" rekao da bi u središtu te nove politike svakako morali da budu i Kosovo i Bosna, ali i Evropa i NATO.

„Na pitanju Bosne ostali smo na frazama, koje nas dovode u Miloševićev format“, navodi Jovanović.

„Najveći problem smo i dalje mi i moramo prvo naći način kako da pomognemo sami sebi", ukazao je on i napomenuo da je potrebna nova politika u rešavanju problema Srba na Kosovu.

Niko ne može da nam pomogne ako nemamo sposobnost da se menjamo, dodao je predsednik LDP, koji smatra da je predsednik Srbije Boris Tadić morao Bajdenu da govori o "našim brojnim međusobnim nesporazumima, da pomene i priznanje nezavisnosti Kosova i paljenje ambasade".

„Potom je sa potpredsednikom SAD trebalo da promoviše novu politiku da bi Bajden u Vašingtonu pričao bolje o Srbiji nego mi sami", rekao je Jovanović.

Komentarišući domaću političku scenu, Jovanović je naglasio da čak i da ga je "Tadić 10 puta izbacio iz stranke, ne bi rekao da je kao Koštunica ili Milošević".

"Ali ako svojim greškama definitivno izbaci Srbiju sa evropskog puta, onda će biti gori od Koštunice, jer je kompromitovao najvažniju ideju koja može da spase zemlju", smatra Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: