Jeremić: Velika saglasnost sa SAD

Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić izjavio je u Vašingtonu da postoji obostrana želja Srbije i Sjedinjenih Američkih Država za poboljšanjem međusobnih odnosa.

Izvor: B92

Petak, 24.04.2009.

00:19

Default images

"Postoje razlike što se tiče budućeg statusa Kosova, ali ima mnogo pitanja o kojima su nam pogledi apsolutno identični", rekao je Jeremić posle razgovora sa zamenikom američkog državnog sekretara Džejmsom Štajnbergom.

Jeremić je izjavio da je postignut visok stepen razumevanja o tome šta su zajednički prioriteti Srbije i SAD što se tiče zapadnog Balkana i istakao da je to "miran i stabilan Balkan na putu ka punoj integraciji u Evropsku uniju".

Konstatujući da postoji širok prostor Srbije i SAD za bilateralnu saradnju, kao i na multilateralnom planu, Jeremić je rekao da je postignut dogovor da intenzitet dijaloga bude povećan.

On je najavio za sledeći mesec "visoku posetu iz SAD Beogradu".

"Ima prostora za ekonomsku saradnju. Vremena su izuzetno teška, ali kada postoji dobra volja i spremnost za zajednički angažman, tada postoji i šansa za uspeh", ocenio je Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: