Jeremić u poseti SAD

Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić će u Vašingtonu razgovarati o bilateralnoj saradnji i o miru i stabilnosti na zapadnom Balkanu sa visokim zvaničnicima SAD.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2009.

00:25

Default images

Jeremić je izjavio da su ovo prvi kontakti na visokom nivou od kada je Barak Obama izabran za američkog predsednika i da je od izuzetne važnosti da Srbija uspostavi dijalog sa novom američkom administracijom.

Šef diplomatije Srbije će razgovarati sa zamenikom američkog državnog sekretara Džemsom Stajnbergom i savetnikom za nacionalnu bezbednost potpredsednika SAD Entonijem Blinkenom.

“Naši odnosi su došli prošle godine u tešku fazu, zbog Kosova. Tu ima dubokih razmimoilaženja. Ne očekujem da će ta svar biti zatvorena u bliskoj budućnosti, ali na nama je da pokušamo da ostvarimo punu saradnju po svim drugim pitanjima. Ima mnogo mesta na kojima SAD i Srbija mogu i treba da sarađuju, pre svega kada je reč o miru i stabilnosti na Zapadom Balkanu", izjavio je Jeremić.

Naglasivši da je njegova poseta Vašingtonu prvi korak uspostavljanja dijaloga SAD i Srbije, Jeremić je izrazio nadu da će u budućnosti biti mnogo takvih koraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: