Solana i Jeremić o saradnji

U suočavanju sa ekonomskim teškoćama neophodna je bliska saradnja EU i Srbije, ocenili su Havijer Solana i šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić.

Izvor: FoNet

Utorak, 21.04.2009.

01:35

Default images

Kako je saopšteno iz kabineta visokog predstavnika EU Havijera Solane, ministar Jeremić i on imali su "veoma dobar i prijateljski sastanak", na kojem su razgovarali i o odnosima EU i Srbije, posebno o evropskoj perspektivi Srbije i perspektivi skore vizne liberalizacije za Srbiju i region.

Prema saopštenju, Solana i Jeremić pozdravili su dobru saradnju EU i Srbije po pitanju Kosova, uključujući i saradnju sa misijom Euleks.

Sastanak je takođe bio prilika da Solana i Jeremić sveobuhvatno razmotre i situaciju u regionu zapadnog Balkana, piše na kraju saopštenja iz Solaninog kabineta.

Jeremić se ranije juče sastao sa evropskim komesarom za proširenje Olijem Renom.

Jeremić i Ren su nakon tog sastanka izjavili da očekuju da će do kraja godine građanima Srbije biti ukinute vize za putovanje u zemlje EU, o čemu možete čitati više u jučerašnjoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: