Hapšenja u vezi s ubistvom Grandića

Policija je, u nastavku akcije posle ubistva sabraćajnog policajca Vladimira Grandića, uhapsila još osam osoba, saopštio je MUP.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.04.2009.

13:47

Default images

Uhapšenima je istražni sudija novosadskog Okružnog suda odredio pritvor do 30 dana. Uhapšeni su: Zoran Jovanović (30), Slavko Ristić (28) i Duško Milovanović (27) iz Valjeva, Danijel Tomić (19) iz Koceljeve i Nenad Matić (27) i Aleksandar Majmunović (24) iz Beograda.

U pritvoru su i Ivan Nikolić (36) iz mesta Brezovo Polje u Bosni i Hercegovini i Vladimir Vojnović (25) iz Lazarevca, navodi se u saopštenju.

Pre tri dana, jednomesečni pritvor je određen osumnjičenom za ubistvo Grandića, podstrekaču na izvršenje tog krivičnog dela i još petorici njihovih saučesnika u razbojničkoj pljački koja je prethodila ubistvu.

Danijel T. (19) iz Koceljeve osumnjičen je da je ubio policajca, a Nenad M. (27) iz Kaluđerice za podstrekavanje na izvršenje krivičnog dela teškog ubistva.

Dežurni istražni sudija saslušao je u ponedeljak i odredio pritvor za Valjevce Zorana J. (30) i Slavka R. (28), Aleksandra M. (24) iz Beograda, Ivana N. (36) iz Brčkog i Vladimira V. (25) iz Lazarevca, osumnjičene za razbojništvo 10. aprila na teritoriji Zrenjanina i Požarevca.

Novosadski Okružni sud je saopštio i da se Nenad M. i Zoran J. sumnjiče i za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok su Slavko R. i Danijel T. osumnjičeni i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala.

Posle oružane pljačke zlatare u Zrenjaninu, u petak, 10. aprila, automobil s četvoročlanom kriminalnom grupom je, na autoputu Novi Sad-Beograd kod benzinske pumpe "Minut", zaustavio pripadnik novosadske saobraćajne policije Grandić.

Prema dosadašnjoj policijskoj istrazi, osnovano se sumnja da je na policajca, koji je dan kasnije preminuo u Kliničkom centru u Novom Sadu od posledica ranjavanja, pucao Danijel Tomić, koji je ranije privođen zbog krađa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: