Pritvor za ubistvo policajca

Sud u Novom Sadu odredio je jednomesečni pritvor osumnjičenom za ubistvo za policajca Vladimira Grandića i njegovim saučesnicima.

Izvor: B92

Utorak, 14.04.2009.

12:30

Default images

Danijel T. (19) iz Koceljeve osumnjičen je da je ubio policajca Grandića, a Nenad M. (27) iz Kaluđerice za podstrekavanje na izvršenje krivičnog dela teškog ubistva, saopštio je Okružni sud u Novom Sadu.

Dežurni istražni sudija saslušao je u ponedeljak i odredio pritvor za Valjevce Zorana J. (30) i Slavka R. (28), Aleksandra M. (24) iz Beograda, Ivana N. (36) iz Brčkog i Vladimira V. (25) iz Lazarevca, osumnjičene za razbojništvo 10. aprila na teritoriji Zrenjanina i Požarevca.

Sud je saopštio i da se Nenad M. i Zoran J. sumnjiče i za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok su Slavko R. i Danijel T. osumnjičeni i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala.

Posle oružane pljačke jedne zlatare u Zrenjaninu, u petak, 10. aprila, automobil sa četvoročlanom kriminalnom grupom je na autoputu Novi Sad-Beograd kod benzinske pumpe "Minut" zaustavio pripadnik novosadske saobraćajne policije Grandić.

Prema dosadašnjoj policijskoj istrazi, osnovano se sumnja da je na policajca, koji je dan kasnije preminuo u Kliničkom centru u Novom Sadu od posledica ranjavanja, pucao Danijel Tomić, koji je ranije privođen zbog krađa.

Kako su mediji već objavili, Nenad Matić je u septembru prošle godine pobegao iz zatvora u Padinskoj Skeli, dok je Slavko Ristić osumnjičen za organizovanje kriminalne grupe i više razbojništava širom Srbije.

U automobilu zaustavljenom na autoputu bili su i Aleksandar Majmunović i Zoran Jovanović, koga je u poteri lakše ranio policajac Grandić, uzvraćajući na pucnjavu, a u pritvoru su se našli i Ivan Nikolić kao i ranije suspendovani policajac Vladimir Vojinović koji se dovodi u vezu s pljačkom požarevačke zlatare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: