Dinkić o kreditima Kine i Rusije

Vlada Srbije pregovara o investicionim kreditima sa ruskom i kineskom vladom, izjavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.04.2009.

15:26

Default images

On je, nakon sastanka sa predstavnicima banaka i izvoznih kompanija, novinarima kazao da se sa Kinezima pregovara o kreditu za izgradnju mosta Zemun-Borča po sistemu "ključ u ruke" i da je vrednost tog projekta oko 200 miliona evra.

Kako je rekao, ukoliko pregovori budu uspešni, izgradnja bi mogla da počne sledeće godine.

Sa Rusima se pregovara o kreditima za izgradnju metroa i za podršku budžetu Srbije, kazao je Dinkić, ali nije mogao da kaže o kom iznosu je reč.
Dinkić je rekao da će delegacija Vlade Srbije otputovati u Moskvu na pregovore o tom kreditu, ali nije naveo kada će to tačno biti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: