Mere štednje i u Skupštini Srbije

Smanjenjem plata poslanika za 15 odsto i ukidanjem dnevnica država će uštedeti 12,8 miliona dinara mesečno, piše “Blic”.

Izvor: Blic

Subota, 11.04.2009.

01:42

Default images

Vladinim merama štednje biće ukinute dnevnice, bonusi i smanjene plate poslanika, najavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić. Vlada Srbije će predložiti Skupštini da donese leks specijalis kojim će poslanicima plate biti smanjene za 15 odsto, tako da će svaki poslanik dobijati mesečno 11.250 dinara manje sve dok traje kriza.

Prostom računicom se vidi da će se smanjenjem plata 250 poslanika mesečno uštedeti 2,8 miliona dinara, ili 33 miliona dinara na godišnjem nivou.

Dodatna mesečna ušteda od blizu 10 miliona dinara trebalo bi da se postigne potpunim ukidanjem poslaničkih dnevnica koja sada iznosi 1.908 dinara po dolasku poslanika u Skupštinu.

O ukidanju dnevnica će se raspravljati na sednici Administrativnog odbora već u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: