Koliko košta put u Etiopiju

Delegacija Skupštine Srbije otputovala je u Etiopiju na zasedanje Interparlamentarne unije. Među poslanicima su podeljena mišljenja o opravdanosti ovog puta.

Izvor: B92

Utorak, 07.04.2009.

18:18

Default images

Pojedini poslanici srpskog parlamenta smtraju da je "putovanje u Etiopiju potpuno opravdano", dok drugi misle da se radi " o čistom poslaničkom turizmu". U tom putu, da su drugačija vremena, ne bi bilo ničeg spornog, ali se sada postavlja pitanje na koji način Skupština – dok apeluje na štednju i racionalizaciju – i sama pokazuje da steže kaiš.

Predsednica Slavica Đukić-Dejanović predvodi delegaciju koja je otputovala u Etiopiju. S njom su Nada Kolundžija i Jelena Trivan iz Demokratske stranke i poslanik Demokratske stranke Srbije Željko Tomić.

U zavisnosti od toga da li se deo grupacije koja je na putu zavisio je i nivo tolerancije i odgovori na pitanje da li je put u Etiopiju odgovor na štednju u vreme ekonomske krize.

Evo kako na to odgovaraju Mioš Aligrudić iz DSS-a i Vlajko Senić iz G17 plus.

"Što se tiče učešća u međunarodnim parlamentarnim organizacijama, na žalost to je neophodno, ili na sreću. U tom kontekstu, mi ne možemo staviti neke ozbiljne primedbe na takvu vrstu postupšanja", rekao je Aligrudić.

"Neodgovorno bi bilo organizovati svako malo neka putovanja koja su ad hok sadržaji i koja po svojoj suštini nemaju taj stepen ozbiljnosti a to se dešavalo u prošlosti“, smatra on.

"Ja nisam član tog odbora i ne mogu da sudim o kvalitetu tog putovanja, ali mislim da svako putovanje na koje ide predsednik Skupštine Srbije postoji opravdani razlog, a s druge strane postoji Odbor za spoljne poslove koji odobrava sva putovanja", rekao je Vlajko Senić.

Put u Etiopiju nije bio neophodan, smatra lider grupe "Napred Srbijo“ Tomislav Nikolić.

"To vam je sindikat poslanika. To služi za turizam pojedinih poslanika. Predsednik Skupštine je uvek predstavnik naše grupe, i nikada se nije desilo da se održava zasedanje te Unije, a da predsednik Skupštine ne putuje, to mu dođe onako lepo kao provod", rekao je Nikolić.

"Možda je trebalo da Slavica Đukić-Dejanović vodi računa i o tome da mi para nemamo, da se ovde razgovara koliko košta kafa poslanika“, kazao je on.

I poslanici sa dužim parlamentarnim stažom, u nezvaničnim razgovorima, put u Etiopiju nazivaju čistim turizmom, dok kao jedino opravdanje za putovanja navode Savet Evrope, OEBS i Papsek.

Avionska karta do Etiopije iznosi 1.100 dolara, s presedanjem u Rimu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: