Otpis kamate za "Infostan"

Gradsko veće Beograda odlučilo da se onima koji su glavni dug "Infostanu" izmirili ili će ga izmiriti do 30. aprila, otpišu kamate i sudski troškovi.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 26.03.2009.

17:27

Default images

Gradsko veće usvojilo je danas, na predlog gradonačelnika Dragana Đilasa, odluku da se građanima koji su sva svoja dugovanja prema "Infostanu" po osnovu glavnog duga izmirili do 31. decembra 2008. godine ili će ih izmiriti do 30. aprila ove godine, otpišu sve kamate i sudski troškovi.

Kako se navodi u saopštenju iz Gradske uprave, "Infostan" je u obavezi da građanima dostavi iznos glavnog duga i kamata, kao i da to ubuduće redovno čini preko mesečnih uplatnica za plaćanje izvršenih komunalnih usluga.

Svim dužnicima biće ostavljena i mogućnost da svoj dug izmire u najviše šest rata, umesto dosadašnje četiri, uz procentualno snižavanje stope otpisa kamata i ostalih troškova.

Kako se navodi, svim dužnicima predlog sporazuma biće dostavljen na kućne adrese, a građani koji su već potpisali sporazume o izmirenju dugovanja, iznosi kamata i sudskih troškova biće nadoknađeni.

Gradsko veće odlučilo je i da Gradsko javno pravobranilaštvo i građanski branilac formiraju komisiju koja će dodatno preispitati sve pritužbe korisnika komunalnih usluga kojima je utvrđen dug prema "Infostanu", a koji se obrate komisiji radi naknadne provere dugovanja.

Komisija će detaljno razmotriti primedbe i zajedno sa tim javnim preduzećem donositi odluke o statusu eventualnih dužnika.

Prigovori neće imati negativnih posledica po dužnika i on neće izgubiti pravo da po kriterijumima iz pomenutih olakšica izmiri svoj dug, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: