Mere za podsticaj poljoprivrede

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju programa mera za podsticanje razvoja poljoprivredne proizvodnje kreditiranjem u 2009. godini.

Izvor: B92

Petak, 13.03.2009.

17:19

Default images

Uredba obuhvata subvencionisanje kamata kod kratkoročnih kreditiranja poljoprivrednih gazdinstava fizičkih lica i dugoročno kreditiranje poljoprivredne i prehrambene proizvodnje poljoprivrednih gazdinstava pravnih i fizičkih lica, navedeno je u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kratkoročni krediti se odobravaju u dinarima u iznosu od 50.000 do 700.000 dinara, a kamata iznosi 5 odsto i korisnici je plaćaju zajedno sa glavnicom, dok ostatak kamate plaća Ministarstvo banci.

Rok vraćanja kratkoročnih kredita je 12 meseci.

Dugoročni krediti imaju novi model odobravanja tako što poslovna banka učestvuje sa 60 odsto odobrenog kredita a Ministarstvo daje 40 odsto sredstava.

Korisnik dugoročnog kredita plaća kamatu na sredstva banke a na sredstva Ministarstva ne plaća kamtu.

Rok vraćanja dugoročnih kredita je od 5 do 8 godinane posle isteka grejs period koji može biti od 1 do 3 godine u zavisnosti od proizvodnje za koju se traži kredit, a iznos kredita može biti od 5.000 evra do 300.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: