Dulić: Visoke kazne zagađivačima

Visokim kaznama nateraćemo firme da ugrađuju ekološku opremu, pa “Helios“ i slični slučajevi više neće biti mogući, izjavio je ministar ekologije Oliver Dulić.

Izvor: Blic

Nedelja, 01.03.2009.

01:46

Default images

Dulić je za Blic najavio da će ubuduće kompanijama koje zagađuju životnu sredinu biti isplativije da poštuju propise i ugrađuju ekološku opremu, nego da plaćaju ogromne kazne ili zatvaraju pogone.

Nova i mnogo stroža kaznena politika podići će minimalne kazne za privredne prestupe sa sadašnjih 150.000 na 1,5 miliona dinara. Maksimalna kazna ostaje tri miliona dinara. Za fizička lica maksimalna kazna će umesto dosadašnjih 20.000 ubuduće iznositi 50.000 dinara, kaže ministar, i poziva građane da bilo koji slučaj kao što je bio ovaj sa “Heliosom“ prijave Ministarstvu.

Dulić je najavio i da će Ministarstvo u saradnji s Fondom za razvoj Republike Srbije ponuditi kompanijama kredit za prilagođavanje proizvodnje ekološkim standardima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: