Hilari Klinton inicirala dogovor?

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton inicirala je pregovore ambasadora Kamerona Mantera s predstavnicima Vlade Srbije o slučaju Miladina Kovačevića, piše Blic.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.02.2009.

01:25

Default images

List prenosi pisanje Njujork posta koji citira jednog visokog činovnika u državnoj administraciji SAD. Iako su i dalje zvanične poruke iz SAD da neće odustati od suđenja Kovačeviću, državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen najavljuje za Blic da će "u narednih nekoliko meseci otpočeti suđenje Kovačeviću u Srbiji".

"Siguran sam da će se Kovačeviću suditi u Srbiji. Suđenje bi trebalo da počne u narednih nekoliko meseci", tvrdi Slobodan Homen. On dodaje da "svako mora da odgovara za ono što je učinio".

"Srbija je sposobna da sudi u svim postupcima, a naročito u slučaju Kovačevića. Srbija i SAD moraju da poprave odnose i to je jedini način. Američke vlasti su već ustupile deo predmeta Kovačević koji se odnosi na falsifikovanje isprava i vrlo brzo dobićemo i ostatak predmeta", ističe Homen.

Državni sekretar konstatuje da se retko dešava da jedna barska tuča optereti odnose dve zemlje.

"Ovde nije problem u toj tuči, već u činjenici da je naš konzul prekršio odredbe Bečke konvencije", pojašnjava Homen. Na pitanje za šta je tačno Vlada izdvojila milion dolara, on kaže da o tome ne može da govori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: