Prekid sednice Skupštine Prijepolje

Skupština opštine Prijepolje je ponovo prekinula sednicu na kojoj treba da budu izabrani predsednik i zamenik predsednika opštine, kao i članovi Gradskog veća.

Izvor: B92

Nedelja, 15.02.2009.

00:56

Default images

Posle sedmočasovne rasprave, tokom koje je opozicija uglavnom reklamirala povrede poslovnika, dogovoreno je da sednica bude prekinuta i nastavljena danas. Rok za konstituisanje opštinskih vlasti je 16. februar.

Sednica je prvo prekinuta jutros kada je pozlilo jednom odborniku, ali je posle pauze opozicija nastavila da reklamira povrede poslovnika sve dok sednica nije prekinuta u 21 sat, nakon dogovora šefova odborničkih grupa.

I drugi dan zasedanja je protekao uglavnom u reklamiranju povreda poslovnika o radu i maratonskim izlaganjima povodom predloženih kadrovskih rešenja.

Glavna primedba na kojoj opozicione stranke insistiraju odnosi se na činjenicu da je u dogovorima o podeli funkcija potrošeno tri meseca i da je zbog isteka zakonskog roka za konstituisanje vlasti, učinjeno niz međustranačkih ustupaka u vladajućoj koaliciji.

Krajem decembra odbornici su izabrali predsednika, zamenika predsedniika i sekretara Skupštine opštine Prijepolje, a za okončanje konstitutivne sednice potrebno je da se izaberu predsednik i zamenik predsednika opštine, kao i pet članova opštinskog veća.

U Skupštini opštine Prijepolje većinu čine Sandžačko demokratska partija, Srpska napredna stranka i koalicija DS-SPS-SPO i G17 plus. Njima pripada 37 od 61 odborničkog mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: