Rasim Ljajić posetio Velimira Ilića

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić posetio je danas lidera Nove Srbije i narodnog poslanika Velimira Ilića, koji je na lečenju u Kliničkom centru.

Izvor: FoNet

Subota, 14.02.2009.

10:56

Default images

Ministar za rad i socijalnu politiku i lider Sandžačke demokratske partije je svoj gest objasnio "ljudskim, ali i političkim razlozima". "Želeo sam, pre svega, da posetim Ilića čije je zdravlje ugroženo, ali i, politički, da stavim tačku na celu tu priču", rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao da je Ilića posetio "iz ljudskih i političkih razloga", jer kako je rekao, ne želi čak ni indirektno da utiče na novu blokadu rada parlamenta.

"Nadam se da će svi iz ovog slučaja izvući pouku i da u Srbiji više neće biti podela po nacionalnoj osnovi", rekao je Ljajić i naveo da je Iliću poželeo da što pre izađe iz bolnice i da zaboravi na ono što se desilo.

Ljajić je kazao da je bez ikakvog razloga i povoda bio napadnut u Skupštini Srbije, a da je kao epilog toga šef poslaničke grupe NS Velimir Ilić u bolnici, a parlament u blokadi.

Ministar je rekao da je ohrabren velikim brojem pisama podrške i ocenio da je to "najbolji signal da Srbija ima perspektivu i da će biti dom za sve koji u njoj žive".

Slučaj koji je uzburkao javnost počeo je u parlamentu u četvrtak, kada je Ilić zamerio vlastima što je pozivnice za proslavu, odnosno obeležavanje Dana državnosti u Orašcu potpisao ministar Ljajić.

"Vi idete Karađorđu u posetu u Orašac, a pozivnice šalje Rasim Ljajić, moj drug, svaka čast, ali to je vređanje dostojanstva ove države, Karađorđa, to je uvreda za sve što je srpsko", kazao je Ilić.

Filipovska: Ilićevo stanje stabilno

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić proveo je noć u Kliničkom centru u stabilnom zdravstvenom stanju, izjavila je potpredsednica stranke Dubravka Filipovski."Noć je proveo stabilno i situacija je pod kontrolom", kazala je Filipovska. Ona je navela da će se uskoro znati da li će on ostati na bolničkom lečenju ili će biti otpušten kući. Dubravka Filipovski je danas negirala glasine da je predsednik NS doživeo moždani udar i navela da mu je od premora "malo pozlilo" pa je u "jednom momentu bio u besvesnom stanju".

Prema njenim rečima, tada je i zadobio hematom koji mu se tokom noći povukao.

"Najodlučnije dematujem da je Velimir Ilić doživeo moždani udar, a za par dana on će održati konferenciju za novinare", navela je Filipovska.

Ona je rekla i da je konzilijum lekara iz Kliničkog centra Srbije odlučio da Ilić zbog kontrola bude u bolnici još nekoliko dana, kao i da je on u stalnom kontaktu s porodicom i najbližim saradnicima.

Ilić je juče posle podne primljen na odeljenje neurohirurgije Urgentnog centra, a prema rečima Filipovske, on se lekarima obratio zbog "premora i povećanog krvnog pritiska" izazvanog "medijskom hajkom" protiv njega.

Mediji su juče javili da je Ilić pao u svom stanu i da je zadobio hematom na glavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: