Đilas: Opstrukcija u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kritikovao je opstrukciju opozicije u Skupštini grada, najavljujući da Gradsko veće više neće stalno prisustvovati sednicama

Izvor: FoNet

Petak, 13.02.2009.

16:00

Default images

"Ta odluka odnosi se i na gradonačelnika, a obavezu da prisustvuju sednicama imaće samo izvestioci", rekao je Đilas novinarima u Skupštini grada. On je objasnio da nije moguće da prisustvuje čitavom toku zasedanja jer "neće biti u stanju da obavlja svoj posao ako bude sedeo ceo dan u gradskom parlamentu".

Đilas je rekao da će nastojati da prisustvuje sednicama gradske skupštine kad god bude mogao, kako bi saslušao sve primedbe odbornika.

Komentarišući to što opozicioni odbornici neprestano reklamiraju povredu poslovnika, umesto da raspravljaju o tačkama dnevnog reda, gradonačelnik je ocenio da je jasna namera opozicije da u gradski parlament prenese dešavanja iz Skupštine Srbije.

"Usvajanje jedne tačke dnevno, sa dnevnog reda na kome ima više od 20 tačaka, znači da bi Skupština morala da bude u stalnom zasedanju, a to nije moguće", naveo je Đilas.

On je rekao da podržava gradsku sekretarku za zdravstvo Draganu Jovanović u njenoj borbi protiv malverzacija u zdravstvu i sprečavanju nenamenskog trošenja novca koji se izdvaja za lečenje Beograđana.

Đilas je, međutim, poručio da ne može podržati Jovanovićevu kada ljude naziva kriminalcima jer - ako postoje dokazi za nečije malverzacije - to treba da bude posao za tužilaštvo.

Gradonačelnik Beograda je rekao da očekuje da gradska sekretarka doprinese unapređenju uslova u zdravstvenim institucijama, a kako je naveo, ne vidi razloga da se o odgovornosti republičkih funkcionera rasprava vodi na nivou Grada.

On je rekao da zbog smenjivanja direktora pojedinih kliničko-bolničkih centara i domova zdravlja u Beogradu nema problema u funkcionisanju vladajuće koalicije, i naveo je da su za te smene glasali svi odbornici G17 plus.

LDP: Podrška sekretarki za zdravstvo

Gradski odbor Liberalno-demokratske partije saopštio je da neće odustati od podrške svakom naporu da se ispitaju moguće zloupotrebe i nepravilnosti koje pokrenu nadležni gradski funkcioneri i da to podrazumeva i punu podršku za rad Dragane Jovanović, gradske sekretarke za zdravstvo.

LDP podseća da je posla izbora pružio podršku koaliciji DS i SPS ne bi li, kako se navodi, sprečio da Beograd postane poslednje uporište antievropske politike, ali istovremno se dodaje da "takva podrška ne znači i pristajanje na politiku i međupartijske podele plena koje godinama nanose štetu građanima”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: