I SNS povlači članove RIK-a?

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić pozvao je predstavnike svoje partije u Republičkoj izbornoj komisiji da se izjasne da li će podneti ostavke.

Izvor: B92

Sreda, 11.02.2009.

01:08

Default images

"Mislim da će moralni ljudi podneti odstavku jer će shvatiti da su bili uvučeni u enormno trošenje novca kao i da im tu nije mesto", rekao je Nikolić za Politiku. G17 plus, socijalisti, radikali, DSS i LDP neće povlačiti svoje predstavnike iz RIK, piše list citirajući izjave njihovih predstavnika.

Podsetimo, članovi Republičke izborne komisije iz Demokratske stranke podneli su ostavke na te funkcije.

Suzana Grubješić, šefica poslaničke grupe G17 plus, kaže za Politiku da predstavnici G17 plus neće podnositi ostavke jer "nisu u sukobu interesa, a i odgovorno su obavljali svoj posao".

"Ne ulazim u razloge Demokratske stranke, da li su oni etički, materijalni, lukrativni ili neki drugi za potez koji povlače. SPS neće povlačiti svog jedinog člana u RIK-u. Što se tiče troškova, enormne sume su i ranije odlazile ravnomerno predstavnicima svih partija, pa ukoliko neko želi da pokrene inicijativu za štednju, SPS će to podržati", kaže Branko Ružić, šef poslaničke grupe SPS-a.

Dragan Todorović, šef poslaničke grupe SRS-a, kaže da je primanja u RIK-u trebalo ranije rešiti tako da budu primerena ekonomskoj situaciji u zemlji i ograničena na jednom pristojnom nivou.

On, međutim, misli da je "cela priča sa zaradama ujdurma DS-a i onih koji su prvi izašli sa tom pričom o zaradama, kako bi bio ukinut RIK i uvedena neka državna komisija, to im proći neće". Todorović kaže da radikalima na pamet ne pada da povuku svoje predstavnike u RIK-u.

Miloš Aligrudić, šef poslaničke grupe DSS-a, u "naglom pojavljivanju priče o troškovima" vidi nameru vladajuće koalicije za neke drastične poteze. Aligrudić dodaje da nema ništa protiv da se preispitaju troškovi, da se nađe neko rešenje za zarade koje će biti primereno uslovima u kojima živimo. Ni DSS neće povući svog predstavnika iz RIK-a.

Čedomir Jovanović, lider LDP-a, kaže da su enormne naknade u RIK-u posledica odsustva sistema i da to pitanje treba rešiti sistemski, a ne "izvlačenjem fioka sa skandalima, koji su sami po sebi nesporni, ali potez koji je povukao DS je neukusan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: