Prijepolje: DSS nudi saradnju SNS-u

Opštinski odbor DSS-a u Prijepolju pozvao je naprednjake da se pridruže opoziciji i formiraju novu skupštinsku većinu u lokalnom parlamentu.

Izvor: B92

Utorak, 10.02.2009.

00:58

Default images

Iako predsednik Demokratske stranke Srbije nije direktno odgovorio na ideju lidera naprednjaka Tomislava Nikolića da formiraju zajedničku listu, lokalni odbori DSS-a počeli su da pozivaju SNS na saradnju.

Povod za javni poziv odbornicima SNS-a da promene izbor potencijalnih koalicionih partnera usledio je nakon jučerašnjeg neočekivanog odlaganja konstitutivne sednice Skupštine opštine Prijepolje.

Naime, zbog nedostatka kvoruma, sednica je odložena za petak 13. februar, čime se ušlo i u svojevrstan vremenski tesnac, jer zakonski rok za konstituisanje vlasti ističe tri dana kasnije.

Sednica juče nije imala kvorum jer se nisu pojavili odbornici koalicione većine, koja je započela sa formiranjem lokalne vlasti izborom predsednika, zamenika i sekretara Skupštine opštine. Juče je trebalo da se izaberu predsednik opštine i članovi opštinskog veća.

Vukosav Tomasović, predsednik opštinskog odbora DSS-a, smatra da bi dogovor sa naprednjacima mogao da se postigne brzo i lako.

”Ako SNS prihvati ovu ponudu, sve dogovore, sve pregovore i sve razgovore oko formiranja nove vlasti završićemo za 24 sata. To vam tvrdim odgovorno. I to bez ikakvog uplitanja bilo koga sa strane, iz Beograda ili iz bilo kog drugog centra“, kaže Tomasović.

Ovaj poziv za sada nije izazvao zvaničan stav SNS-a, no on je svakako još jedna novost u lokalnoj političkoj praksi, koja ima, makar samo u naznakama, duboke veze sa globalnim političkim stanjem u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: