Obama zadržao svoj "Blekberi"

Američki predsednik Barak Obama ipak sme da nastavi da koristi svoj "pametni" telefon Blekberi, iako je zbog bezbednosti to bilo dovedeno u pitanje.

Izvor: B92

Petak, 23.01.2009.

16:43

Default images

Obama je strahovao da će morati da se odrekne svog Blekberija iz bezbednosnih razloga i zbog piraterije, ali je predsedniku Obami ipak odobren kompromis. To mu omogućava da ostane u kontaktu sa bliskim saradnicima i manjom grupom ličnih prijatelja, ali uz vrlo ograničenu upotrebu, izjavio je potparol Bele kuće Robert Gibs.

Barak Obama , poznat kao veliki ljubitelj i korisnik "pametnog" telefona Blekberija, uspešno je odoleo pritiscima da od njega odustane. Ni Džordž Buš ni Bil Klinton nisu mogli da koriste imejl za vreme trajanja njihovih mandata.

Obama smatra da mogućnost da nastavi da šalje i prima elektronske poruke predstavlja način da umakne zamkama vlasti i ostane u kontaktu sa ljudima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: